Хисаря Градска Рециклиада

ПОМОГНИ НА ТВОЯ ГРАД ДА СПЕЧЕЛИ АВТОМАТИЧЕН ДЕФИБРИЛАТОР ЗА ЖИВОТОСПАСЯВАЩА ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ ВНЕЗАПЕН СЪРДЕЧЕН АРЕСТ!

ЛЕСНО Е!

Община Хисаря и ЕКОПАК обединяват усилия в най-мащабната инициатива за популяризиране на разделното събиране през 2023 година „Градска рециклиада“.

Кампанията ще се проведе от март до декември 2023 г. и има за цел да увеличи с минимум 70% събраните количества рециклируеми отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове в Община Хисаря.

ВИЖ КАК ДА ПОМОГНЕШ:

 • Uchilista.jpg
  Участвай

  Състезания за разделно събиране в учебни заведения

  През месец април и май 2023 г. ще бъдат организирани еко-състезания за разделно събиране на пластмасови бутилки и алумниеви кенчета между училищата/ детските градини в твоята община. Подробна информация и инструкции ще бъдат изпратени до директорите на учебните заведения. Включи се!
 • Vkliuchise.jpg
  Включи се!

  Ако си заведение, домакинство или офис сграда участвай в кампаниите за предаване на пункт

  Повече информация за адресите на пунктовете и възможностите за събиране ще бъдат публикувани тук.
 • Kontejner.jpg
  Изхвърли пластмасовите бутилки и алуминиеви кенове

  В жълтия контейнер на ЕКОПАК

  За целите на кампанията ще бъде калкулирано и увеличението на събраните бутилки и кенчена от жълтите контейнери! Всички използвани опаковки ще бъдат рециклирани.

 • Defibrilator1.jpg
  СПАСИ ЖИВОТ!

  При 70% ръст на количеството събрани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета, ЕКОПАК ще подари автоматичен дефибрилатор на твоя град.

  Всяка година в Европа от внезапен сърдечен арест загиват над 400 000 души - повече от 1000 човека всеки ден. В България от внезапен сърдечен арест загиват повече от 10 хиляди човека годишно - 10 пъти повече отколкото в автомобилни катастрофи, пожари и природни бедствия взети заедно!

  Във всички общини, в които успеем да постигнем заедно заложените цели, ще поставим на обществени места един или повече автоматични дефибрилатори. Поставянето на автоматични дефибрилатори на оживени места е установена практика в цяла Европа, защото незабавно оказаната първа помощ в първите 3 минути след сърдечен арест многократно повишава шансовете за оцеляване. Тези уреди са създадени, за да може всеки случаен гражданин, който стане свидетел на внезапен сърдечен арест, да оказва животоспасяваща първа помощ. 

 • Butilki.jpg Kencheta.jpg
  ПОМОГНИ И ТИ!

  ПАЗИ ПРИРОДАТА И СПАСИ ЖИВОТ!

  Включи се в състезанията и кампаниите за събиране на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета на твоята община 

  и/или

  ги остави в жълтия контейнер на ЕКОПАК!

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове