Градска рециклиада

ЕКОПАК обединява усилия с 10 общини в най-мащабната инициатива за популяризиране на разделното събиране през 2024 година „Градска рециклиада“.

 

Инициативата се провежда за втора поредна година в България и има амбицията да обедини усилията на общините, гражданите и бизнеса с тези на най-голямата организация за разделно събиране, за да се постигне значително и най-вече дългосрочно и устойчиво повишение на събрания рециклируем отпадък.
Във второто издание на "Градска рециклиада" се включиха общините: Банско, Хисаря, Перущица, Севлиево, 
Стрелча, Съединение, Велинград, Панагюрище, 
Сопот, Етрополе
 • Butilki.jpg
  ДА ЗАПАЗИМ ГРАДОВЕТЕ СИ ЧИСТИ!

  Рециклирай пластмасовите бутилки и метални кенове!

  Тези материали са 100% рециклируеми, но за съжаление най-често попадат в смесения битов отпадък или остават да се разлагат стотици години в природата.

  Това са едни от най-трудните за събиране материали, а в същото време европейските изисквания залагат изключително високи цели за събирането им.

Пластмасовите бутилки и алуминиевите кенове са 100% рециклируеми, но за съжаление най-често попадат в смесения битов отпадък или остават да се разлагат стотици години в природата.
 • Ekokino.png
  Помогни на своя град

  Да спечели ЕКОКИНО НА ОТКРИТО!

  Ако заедно постигнем или надминем целта от 70% увеличение на количеството събрани пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета на годишна база (от февруари до юли 2024 г. ), ЕКОПАК ще осигури безплатна кино прожекция на открито на подходящо обществено място, на която могат да присъстват всички желаещи граждани.

РЕЦИКЛИРАЙ ПЛАСТМАСОВИ БУТИЛКИ И МЕТАЛНИ КЕНЧЕТА - СПЕЧЕЛИ ЕКОКИНО ЗА ТВОЯ ГРАД!

 1. ЦЕЛТА:

  Кампанията ще се проведе от февруари до юли 2024 г. и има за цел да увеличи с минимум 70% събраните количества рециклируеми отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове в участващите общини.

 2. КАК ЩЕ СЕ СЛУЧИ:

  Общините могат да използват каналите и ресурсите, които имат, за да убедят гражданите и бизнеса да събират и изхвърлят в жълтия контейнер пластмасовите бутилки и алуминиеви кенове.

  • ЕКОПАК ще осигури на всяка участваща община комуникационни ресурси – визии за уебсайт, социални мрежи и информационни плакати, с които да комуникират кампанията сред гражданите и бизнеса.
 3. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА:

  Инициативата стартира на национално ниво в 10-те избрани общини през месец февруари 2024 и приключва през месец юли 2024 г.

 4. ИЗМЕРВАНЕТО:

  Отчитат се всички количества, събрани през кампании за събиране в дадената община от специализирани пунктове, посочени от общината и системата от контейнери за разделно събиране, след тяхното сортиране на база на ЕКОПАК.

 5. ПРОЗРАЧНОСТТА:

  ЕКОПАК България ще публикува на уебстраницата си текущи данни за събраните количества за всяка участваща община, за да се проследява кампанията в развитие.

Пишете ни

Ако имате въпроси, свържете се с нас чрез контактната ни форма. С попълването й и изпращането на запитването си Вие се съгласявате, че предоставените от Вас лични данни, ще бъдат обработвани от нас. Повече информация относно обработването на личните Ви данни можете да намерите в Поликата за личните данни.

Адрес.

0800 15253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци

Влез

Екопак онлайн за членове