Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини » Зимата не успя да изплаши ЕКОПАК! 3D турнето продължава в Разград :)

Зимата не успя да изплаши ЕКОПАК! 3D турнето продължава в Разград :)

20.02.2012

След като удължи принудително престоя си в скования от студ и сняг Русе, 3D Екобусът на организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки „ЕКОПАК България“ АД продължава националната си обиколка в Разград. Това е поредният град, в който компанията представя проекта си за насърчаване на отговорно отношение към околната среда и конкретно към разделното събиране на отпадъци сред децата. 3D турнето се осъществява със съдействието на общините-партньори и Министерството на образованието, младежта и науката. Екобусът представлява модерен мобилен център за обучения и презентации, представящ по интересен и интерактивен начин ползите от разделното събиране пред учениците от 1-ви до 4-ти клас.

Малчуганите имат възможност да се запознаят с героите от специално създаден за целта 3D филм – Харти, Пластика и Стък, както и да проверят знанията си за разделно събиране и опазване на околната среда с интерактивна игра. Всяко от децата, посетили зелените часове на ЕКОПАК, получава подарък – семенца от дървета, които може да засади само и специален код за регистрация на уебсайта на инициативата http://ecopack.bg/ecobus/, за да участва в томбола за дигитален фотоапарат и 20 силиконови часовника.

Програмата е съобразена с интересите на децата от възрастовата група. „Знаем, че е трудно да задържиш вниманието на учениците, особено когато се опитваш да ги накараш да научат нещо. Затова избрахме да ги запознаем с разделното събиране и ползите от него под формата на 3D филм и интерактивна игра с въпроси, вместо със скучни лекции“, мотивира се Изпълнителният директор на ЕКОПАК г-н Тодор Бургуджиев.

До момента над 28 000 ученици от 1-ви до 4-ти клас в София, Смолян, Варна, Бургас,  Добрич и Русе са се включили в кампанията. 3D Екобусът ще бъде в Разград  от 15 до 22 февруари и ще посети 6 училища.

 

 

Дата                         

Училище

15.2.2012

ОУ “Васил Левски”

16.2.2012

 

ОУ “Ив. С. Тургенев”

17.2.2012


ОУ „Н. Й. Вапцаров”

20.2.2012

 

ОУ „ Никола Икономов”

21.2.2012

 

ОУ „ Отец Паисий”

22.2.2012

СОУ “Христо Ботев”

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци