Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Жителите на осем улици в Свиленград участват в пилотен проект „От врата до врата“

Жителите на осем улици в Свиленград участват в пилотен проект „От врата до врата“

21.07.2016

На 01 юли 2016 г. жителите на осем улици в Свиленград получиха безплатно собствен жълт контейнер за събиране на хартиени, пластмасови и метални опаковки, предоставен от „ЕКОПАК България“. Организацията със съдействието на Община Свиленград ще приложи метода „от врата до врата“, който е предназначен за райони с ниско строителство. ЕКОПАК ще събира за собствена сметка отпадъците от опаковки от домакинствата 2 пъти в месеца по установен график. Тези контейнери ще допълнят общата система за разделно събиране на отпадъци от опаковки в града, която в останалите райони на града си остава в познатите цветове контейнери: син – за хартия и картон, жълт – за метал и пластмаса и зелен – за стъкло.

От домакинствата, които участват в проекта се очаква да използват жълтия контейнер единствено за разделно събиране на хартиени и картонени, пластмасови и метални отпадъци от опаковки съгласно указанията на залепения за него стикер и специално разработена информационна листовка. Десет дни след старта на проекта се отчитат много добри резултати при първото събиране на  отпадъка от предоставените кофи. 100% от домакинствата са изхвърлили старателно сепариран отпадък от хартиени и пластмасови опаковки с общо  количество 1 600 кг.

Припомняме Ви правилата за разделно събиране на отпадъци от опаковки:

http://www.ecopack.bg/bg/polezni-pravila-za-razdelno-sabirane/210/view/

Нашите цели са повишаване мотивацията и отговорността на гражданите да ползват системите за разделно събиране на отпадъци от опаковки, опазване на околната среда и получаване на по-чист рециклируем отпадък.

За връзка с ЕКОПАК ползвайте безплатния телефон 0800 1 5253 или пишете на office@ecopack.bg.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци