Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »За втора поредна година на 14-ти септември децата от София ще получат нова книга срещу стара хартия

За втора поредна година на 14-ти септември децата от София ще получат нова книга срещу стара хартия

05.09.2014

На 15 септември миналата година бе поставено началото на инициативата Стара хартия за нова книга на Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК.

Над 2500 деца се включиха в инициативата като донесоха стара хартия за рециклиране, за да получат нова детска книжка. Децата предадоха 13 тона хартия и така спасиха от изсичане 169 дървета.

И тази година в навечерието на първия учебен ден под наслов „Почисти и прочети“ децата ще научат повече за рециклирането, интересни неща за книгите, ще се забавляват през целия ден с магическото шоу на Мистър Джими, ще могат да гледат 3D филма „Повелителите на рециклирането“, както и да играят на играта „Стани екогерой!“ в уникалния 3D Екобус. Предвидена е екоработилница, екоспектакъл, викторини и много награди. В рамките на събитието за втора поредна година ще бъдат обявени резултатите от тазгодишното издание на „Забавното лятно четене“. Инициативата е в подкрепа на кандидатурата на София за културна столица на Европа през 2019 г. и се провежда с подкрепата на Столична община под патронажа на г-жа Фандъкова.

Инициативата ще се проведе на 14 септември 2014 г. от 10,30 до 19,00 часа пред Книжен център „Гринуич“, бул. „Витоша“ 37. 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци