Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »За Деня на детето Екопак подари на децата в Кюстендил куклено шоу

За Деня на детето Екопак подари на децата в Кюстендил куклено шоу

02.06.2016

Кампания на Екопак България „Нахрани ме разделно!”

За Деня на детето Екопак България подари на децата от Кюстендил образователно куклено шоу и комикс-книжки за оцветяване. Над 500 малчугани от града се забавляваха с постановката „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”, играха игри за разделно събиране на отпадъци и танцуваха на площада.

Събитието, организирано от Екопак България и Община Кюстендил, е част от кампанията „Нахрани ме разделно!”, която се провежда за втора поредна година. Целта на инициативата е да запознае децата с проблемите на околната среда и разделното събиране на отпадъци от опаковки.

„Интересът на децата към разделното събиране на отпадъци е наистина голям. Затова имат заслуга и учителите. Вярвам, че с обедините усилия на институции, родители и организациите за разделно събиране на отпадъци от опаковки ще създадем навици за устойчиво отношение към околната среда”, заяви Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак България.

Постановката на Екопак България и Театър на приказките - София разказва историята на три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. Трите геройчета са и лица на част от новите контейнери на Екопак.

Тяхната история е разказана и в детска комикс книжка, достъпна на страницата на Екопак. Там децата могат да тренират своите умения за разделно събиране и със забавна онлайн игра.

 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци