Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »„Ученици за чиста София”

„Ученици за чиста София”

31.03.2009

150 ученици от 15 частни училища в София се включиха в пролетното почистване на Южния парк и засадиха 20 брезички на т.нар. Английска поляна (в близост до Централния вход на парка). Територията бе определена от Дирекция "Зелена система" към Столична община в рамките на проекта „Ученици за чиста София" на Българската асоциация на частните училища (БАЧУ). Днешната акция е втората инициатива от проекта, който има за цел да култивира трайно отношение у учениците към поддържането на чисти зелени площи и отново бе подкрепена от най-голямата организация за оползотворяване на опаковки ЕКОПАК.

«Днес вие ще почистите парка и ще засадите дръвчета, с което ще се превърнете в част от едно много по-голямо решение за борбата с климатичните промени», заяви в поздрава си към участниците в инициативата Евелина Обертенова - Мениджър Продажби в ЕКОПАК. Тя подчерта още, че разделното събиране на опаковките също е част от това решение, защото всеки тон рециклирана хартия спасява от отсичане 13 дървета.

Акцията e посветена на 130-годишнината от обявяването на София за столица. На събитието присъства кметът на район «Триадица» Евтим Евтимов, представители на общинска фирма "Озеленяване", Милка Славчева - председател на БАЧУ и др. Идеята на организаторите е чрез примера на учениците от частните училища да бъдат привлечени вниманието и усилията на всички училища в столицата за опазване и възпроизвеждане на зелени системи в София (паркове, градинки, площадки).

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци