Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Турнето на 3D Eкобуса продължава в град Добрич, следваща спирка град Русе

Турнето на 3D Eкобуса продължава в град Добрич, следваща спирка град Русе

19.12.2011

Организацията по разделно събиране на отпадъци от опаковки „ЕКОПАК България” АД, съвместно с Община град Добрич продължава със своя проект, част от усилията да се насърчи отговорното отношение към околната среда и конкретно разделното събиране на отпадъци от опаковки сред децата – Зеления 3D автобус на Екопак. Проектът е подкрепен от Министерството на Образованието, младежта и науката. 3D бусът на Екопак е модерен мобилен център за обучения и презентации, който представя по интересен и интерактивен начин разделното събиране пред учениците от 1-ви до 4-ти клас.

От 19 декември над 3100 ученици от 1 до 4 клас от 15 училища в Добрич ще могат да се докоснат до тайните на разделното събиране. Кампанията ще продължи до 16 януари 2012г. 

След като през пролетта на 2011 г., 3D автобуса стартира пилотно в град София. А от началото на учебната година той бе посетен от над 17 000 деца в 90 училища в Смолян, Бургас и Варна.

Всяко от децата, посетило зелените часове на Екопак получава подарък – семенца от ела, които трябва да засади. Всяко пликче е със индивидуален номер и при регистрация на http://www.ecopack.bg/ecobus/  може да спечели голяма награда.

3D Екобусът се радва не само на голям интерес от децата, но и на широка подкрепа от учителите. г-жа Евелина Енчева, учител в ОУ "Панайот Волов" гр. Варна сподели: “Бяхте толкова позитивни и ни предадохте доброто настроение! Беше чудесно и много интересно.”

Висока оценка проектът получи и от г-жа Виолета Петкова, учител на 3-ти клас в 20 ОУ "Тодор Минков" гр. София: “Инициативата е страхотна. Много е важно децата от малки да се учат да опазват околната среда и да се грижат за нея. Много се забавляваха и наистина разбраха колко важно е да се изхвърлят разделно отпадъците.”

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци