Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Турнето на 3D Екобуса на ЕКОПАК за тази учебна година завършва в Пловдив

Турнето на 3D Екобуса на ЕКОПАК за тази учебна година завършва в Пловдив

20.05.2012

Националното турне на 3D екобуса наЕКОПАК, в което компанията запознава най-малките с ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, завършва своята обиколка за тази учебната година. Последната спирка от маршрута е Града под тепетата, а прожекциите и интерактивната игра в 3D Екобуса ще забавляват учениците до 4-ти клас в училищата на територията на район „Тракия“, който за момента е единственият в Община Пловдив, обслужван от ЕКОПАК България АД.

3D турнето е една от постоянните информационно-образователни кампании на фирмата и цели да мотивира децата, а чрез тях и техните родители, да проявяват отговорно отношение към околната среда, събирайки отпадъците от опаковки в трицветните контейнери.

С подкрепата на местните общини и Министерство на образованието, младежта и науката през учебната 2011/2012 година ЕКОПАК успя да покаже специалното 3D филмчето за Харти, Пластика и Стък на общо 40 634 ученици от София, Смолян, Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък,  Димитровград, Хасково и Свиленград. Всяко от децата получи пакетче със семенца от акация, за да посади дърво и шанса да участва в томбола за цифров фотоапарат, последният победител от която ще бъде изтеглен на 31-ви май.

Вижте графика за гр.Пловдив:

Дата

Първоначално планиран час

Училище

22.5

8:00

СОУ "Св.Софроний Врачански"

28.5

8:00

СОУ "Св.Седмочисленици"

29.5

8:20

СОУ "Черноризец Храбър"

30.5

8:00

СОУ "Димитър Матевски"

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци