Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Студенти разработват кампания за ЕКОПАК

Студенти разработват кампания за ЕКОПАК

04.04.2009

Група от 16 студенти започна да разработва кампания за мотивиране на младежи и студенти да използват системите за разделно събиране на опаковки. В рамките на два дни те ще изготвят проект, който ще бъде част от корпоративно социалните инициативи на ЕКОПАК, насочени към подобряване качеството на живот на обществото.

Разработването на проекта се провежда в рамките на тридневна бизнес симулация под мотото „Отговорният бизнес в действие", организирана от най-голямата международна студентска асоциация AIESEC. Събитието среща 70 български студентa с представители на отговорния бизнес в дните от 3 до 5 април 2009 г в Технически Университет София. Целта на проекта е да изгради по-здрави връзки между корпоративния сектор и българските студенти, като даде възможност на двете страни да работят заедно за по-отговорен бизнес в България.

За ЕКОПАК участието в тази инициатива е изключително ценно, защото дава възможност за приобщаването на младите хора към разделното събиране, което само по себе си е социална отговорност", заяви изпълнителният директор на организацията Кирил Здравков. Той подчерта, че разделянето на отпадъците е предизвикателство, чийто успех зависи от личната съпричастност и ангажираност на всеки човек, но младите хора са тези, които най-лесно ще приемат тази кауза и ще я превърнат в част от ежедневието и бита си. Ето защо ЕКОПАК постави на студентите задача да разработят кампания за мотивация на техните връстници и по този начин да ги ангажират с обществено значима кауза, каквато е опазването на околната среда.

Проектът "Отговорният Бизнес в Действие II" се провежда за  втора поредна година. През първите два дни обучителните партньори по проекта ще направят обучения на предварително селектирани студенти, в които ще ги запознаят с ползите от прилагането на социална отговорност в България, добри практики и последни тенденции в областта. На следващия етап представители на компаниите-партньори ще дадат специално разработени реални бизнес казуси в сферата на КСО, в решаването на които студентите ще могат да покажат собствените си идеи и да приложат на практика наученото в университетските аули. Тази година организациите, подкрепящи „Отговорният бизнес в действие II", са: Renault Nissan, Мтел, Екопак, Икономедия, Сдружение „Партньорство за социално отговорен бизнес", Девин, Braun & Partners, Apeiron Academy, Консултантска къща „Стратегии", ABIRD, НетИнфо, ТривиаПрес, diploma.bg

-------------------

AIESEC e най-голямата международна студентска организация с над 35 000 члена, представена в 107 страни и територии, в над 1700 университета по целия свят. В България AIESEC е основан през 1990 година и към момента в нея членуват повече от 250 младежи с представителства в 6 града.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци