Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »"Стара хартия за нова книга" 2016 в 4 града

"Стара хартия за нова книга" 2016 в 4 града

29.08.2016

За четвърта година ЕКОПАК България и книжен център "Гринуич" организират кампанитята "Стара хартия за нова книга" в четири града в България:

· 10 септември 2016 г. от 10:00 до 14:00 ч. в Хасково;

· 11 септември 2016 г. от 10:00 до 19:00 ч. в София;

· 17 септември 2016 г. от 10.00 до 14.00 часа във Варна;

· 18 септември 2016 г. от 10.00 до 14.00 часа в Русе.

Инициативата отново ще протече под надслов „Почисти и прочети” и ще бъде насочена към деца от всякаква възраст и техните родители и учители. Основната цел на събитието е да възпита у децата любов към книгата и отговорно отношение към природата, опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци.

През 2016 г. отново ще се запази националния характер на инициативата и тя ще се състои освен в София и в още три областни града в страната. В Хасково събитието ще се проведе на 10 септември в рамките на седмицата на празниците на града. В София инициативата ще се състои на 11 септември и ще бъде част от Културния календар на столицата. Във Варна „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе на 17 септември в рамките на младежкия фестивал “Funcity+“ в подкрепа на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица. Последното събитие ще е в град Русе на 18 септември. Всички мероприятия са със съдействието на съответните общини и регионалните библиотеки.

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ е събитие с изключителен принос за културния живот на общините и цели да развие културни и екоценности у най-малките представители на обществото. Всички активности по време на мероприятието са с обществена насоченост и са обвързани с обогатяване на знанията, екокултурата и любовта към книгата и четенето.

Всяко дете, което доведе възрастен придружител на събитието и предаде поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. През целия ден чрез различни забавни инициативи, децата ще усвояват знания за рециклирането ̶ как да пазят природата, как да събират разделно отпадъците, и умения за създаване на предмети от отпадъци.

Средствата от събраната стара хартия в четирите града ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“.

Организатори на събитието са: Книжен център „Гринуич“ и ЕКОПАК. Партньори на инициативата са издателство „Ентусиаст“ и BS Films.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци