Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »"Стани ЕКОГЕРОЙ!" вече и в градовете Плевен и В.Търново

"Стани ЕКОГЕРОЙ!" вече и в градовете Плевен и В.Търново

20.04.2015

Започна играта „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“, която се реализира съвместно с общините Плевен и Велико Търново в училищата в двата града. Предвидени са много награди за младите природозащитници и техните семейства.

Проектът беше представен на работна среща с директори на училища, организирана от общините. Бяха обсъдени и конкретни подходи в образованието по теми, свързани с рециклирането, опазването на околната среда и устойчивото развитие, както и конкретни стъпки за реализирането им.

На участващите училища бяха дадени информационни листовки и карти с персонален код. Чрез кода от картата учениците от 1-ви до 8-ми клас имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди –  таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети Технополис за цялото семейство. Училището с най-много събрани точки ще получи мултимедиен проектор.

Проектът „Стани екогерой“ се провежда в периода 20 април – 10 май 2015 г. Той има за цел да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, разделното събиране и ползите от него за обществото и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

За регистрация в играта тук.

Успех на всички!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци