Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »„СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“ - съвместна кампания на ЕКОПАК България АД и общините Дулово, Силистра и Шумен

„СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“ - съвместна кампания на ЕКОПАК България АД и общините Дулово, Силистра и Шумен

16.02.2015

Днес, 16.02.2015 г., стартира третото издание на училищният конкурс на ЕКОПАК България „СТАНИ ЕКОГЕРОЙ: Научи всички вкъщи да събират разделно!“. Той ще се проведе в общините Шумен, Силистра и Дулово в периода 16 февруари – 8 март т.г. В гр.Шумен проектът обхваща училищата в районите, в които ЕКОПАК има разположени контейнери за разделно събиране.

Конкурсът е едно приятно преживяване за учениците и техните родители с полза за обществото. Целта му е да повиши нивото на знания на децата и техните семейства относно начините за опазване на природата, да ги мотивира да използват цветните контейнери и да създаде трайни навици за разделно събиране на отпадъците.

Всяки ученик от подготвителен до 8-ми клас ще получи от училище информационна листовка с карта с персонален код. Чрез кода от картата децата имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазванена околната среда.

 

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди – таблети и книги за учениците и ваучери от 50 лева от верига хипермаркети „Технополис“ за цялото семейство. Във всеки град училището с най-много участници ще получи мултимедиен проектор.

Това е поредната информационно-образователна инициатива на организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки „ЕКОПАК България“ АД, в подкрепа на разделното събиране, опазване на природата и чистотата на града.

Към играта: http://www.ecopack.bg/game/

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци