Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »София домакин на петото издание на „Стара хартия за нова книга“

София домакин на петото издание на „Стара хартия за нова книга“

31.08.2017

На 10 септември 2017 г. за пета поредна година София е домакин на националната екоинициатива „Стара хартия за нова книга“. Под надслов „Почисти и прочети“ събитието ще се състои от 10,30 до 19,00 ч. на бул. „Витоша“ 37 пред Книжен център „Гринуич“. Както винаги кампанията ще се проведе под патронажа на кмета Йорданка Фандъкова, която ще открие празника, и отново ще е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор и подаръци от партньорите на празника. За да има за всички достатъчно книги, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия за рециклиране, ще може да получи само една книга, но не повече. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – изданието „Ти можеш да спасиш планетата“, предоставено от „ЕКОПАК България“ АД. Така в рамките на празничния ден децата могат да получат максимален брой две книги независимо от предаденото количество хартия. 
А за още по-забавното настроението и неповторимото изживяване на гостите ще се погрижат финалистите от „Гласът на България“: любимият дует на публиката Димитър и Христо и финалистът Кристиан Грънчаров. В празничната програма ще се включат детски и тийнейджърски вокални и танцови групи, сред които талантите от „Бон-Бон“, формациите „Смехоранчета“, „Светулковци“ и DIVA DANCE SCHOOL. За участниците в инициативата ще бъдат подготвени викторини и игри в духа на героя на кампанията Пърси Джаксън. Разбира се, епичното съревнование на знания ще им донесе допълнителни изненади. По време на празника децата ще могат да се насладят на спектакъла „Цирк“ от „Театъра на приказките – София“. 
За да остане празникът незабравим, всички деца в София, които са предали старата си хартия, ще имат възможност да си направят снимка за спомен във фото будка в стил „Боговете на Олимп“, осигурена от лидерите в тази сфера „Photo king“. 
Средствата от събраната стара хартия  ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“, предварително осигурено от „ЕКОПАК България“ АД.
 Специалното предизвикателство на организаторите в тазгодишното издание на „Стара хартия за нова книга“ е конкурсът за кратък разказ „Стари герои в нови истории“. В него участие могат да вземат деца и тийнейджъри от София до 18-годишна възраст. За пълните условия на конкурса, моля, посетете: http://www.greenwich.bg/
Организаторите от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.
 
Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“, „ЕГМОНТ“ и „Книгомания“ и инициативата „Забавното четене“. Каузата е подкрепена от издателствата „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Труд“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“, „Photo king“.
 
Медийни партньори са bTV Media Group, azcheta.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg, obekti.bg

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци