Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Приключи "Конкурс за малки и големи: Празната опаковка е пълна с природни ресурси" на ЕКОПАК България

Приключи "Конкурс за малки и големи: Празната опаковка е пълна с природни ресурси" на ЕКОПАК България

28.03.2014

Скъпи приятели, приключи нашият „Конкурс за малки и големи: Празната опаковка е пълна с природни ресурси“ за ученици от Бургас, Пловдив и София.

В него взеха участие над 250 деца от над 20 училища! В първата категория – „Работилница за полезни неща“, се състезаваха проекти, повечето от които са наистина страхотни. Показваме най-интересните, за да може всеки, който мисли за природата, да се възползва и да се опита сам да направи нещо полезно и красиво от празна кутия за сок или мляко.

И така, експертно жури от членове на ЕКОПАК и ДеКони определи следните награди:

Категория „Работилница за полезни неща“:

  • 1-ва награда – Велина Валентинова Митева, 6-ти „а” клас в 12 СОУ „Цар Иван Асен II”, град София – кутия за бижута;
  • 2-ра награда – Кристиян Димитров Бъчваров, 2-ри „г” клас в ОУ „Кл.Охридски” в град Бургас – кутия за моливи, къщичка за птици, шлем, поставка за телефон;
  • 3-та награда – Иван Атанасов, 3-ти „а” клас в ОУ „Георги Бенковски”, град Пловдив – инсталация за рециклиране.

Специална награда за проект, в който са използвани най-много кутии, печели Хакан Зафер Сабит на 10 г., от 6-ти „в” клас в 22 СОУ „Г. С. Раковски”, град София.

Тъй като получихме много и нестандартни проекти, решихме да раздадем специални награди на най-заслужилите. Специална награда за най-активно участие се присъжда на учениците от училище „Св. Св. Кирил и Методий” в град Бургас и на учениците от училище „Г.Бенковски” в град Пловдив. Те ще получат специални грамоти и кошчета за разделно събиране на отпадъци. Благодарим на децата от 3 „а” клас в училище „Св. Св. Кирил и Методий” в град Бургас, за прекрасните приказки, които ни изпратиха. Благодарим и за трогващото стихотворение, дело на учениците от 2-ри „в” клас в ОУ „П.Р.Славейков” в град Бургас. Индивидуална поощрителна награда получава Мартина Стоева от 3-ти „а” клас в ОУ „Найден Геров”, град Бургас, за своя заек робот, тъй като не бе определен победител на 3-то място в категорията „Ползите от рециклирането на кутиите за сок или мляко“.

Категория „Ползите от рециклирането на кутиите за сок или мляко“:

  • 1-ва награда – Ева Даринова Йорданова, 8-ми „в” клас в 22 СОУ „Г.С.Раковски”, град София;
  • 2-ра награда – Янислав Владимиров Стоянов, 6-ти „в” клас в ОУ „Братя Миладинови”, град Бургас;
  • 3-та награда – не се присъжда.

В тази категория две от презентациите бяха много добри, останалите – не отговаряха на темата и акцентите, които бяха маркирани. Един съвет от журито – много добре проверявайте фактите, които използвате, за да подкрепите идеите си. Ако не са верни, могат да ви изведат в грешна посока. В уебсайта на ЕКОПАК, в Уикипедия, както и на много други места в интернет можете да намерите изобилие от достоверни факти, свързани с разделното събиране и оползотворяване на отпадъците от опаковки и опазването на околната среда.

Благодарим на всички за участието! Продължавайте да събирате разделно с ЕКОПАК и да мислите за природата. 

Вижте галерия ТУК.
Галерия с награждаването на победителите вижте ТУК

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци