Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Приключи ГОЛЯМОТО СЪБИРАНЕ в София!

Приключи ГОЛЯМОТО СЪБИРАНЕ в София!

17.10.2014

На 19 октомври (неделя) от 11:00 часа в Южния парк на Голямата поляна, ще се проведе Концерт, с който отбелязваме финала на междуучилищния конкурс „Голямото събиране“. Празникът е кулминация на кампанията „Голямото събиране“, която се проведе в над 30 училища в София. В хода на кампанията училищата се състезаваха кое ще събере най-много празни кутии от сок и мляко и ще спечели голямата награда на ЕКОПАК България– мултимедиен проектор.

Концертът ще се проведе в партньорство с БТВ и предаването „Гласът на България“. В него ще вземат участие певци от първи и втори сезон на предаването: Тодор Георгиев, Васил Чергов, Николета Станойкова, Христо Младенов, Тодор Гаджалов, Николина Атанасова, Таня Апостолова.

Изпълнителният директор на ЕКОПАК България г-н Тодор Бургуджиев ще връчи на наградата на училището-победител.

Накрая ще завършим с музикална игра „Гласът на България”. Първите 10, желаещи да участват ще се появяват на сцената, а 4-ма от любимите ви изпълнители от „Гласът на България”, ще седнат на треньорските столове и ще ви кажат искреното си професионално мнение за вашето изпълнение. Единственото, което трябва да направите е да се престрашите да се качите на сцената и да изпълните част от песен. Ако поне един от треньорите или всички те се обърнат преди вашето изпълнение да е приключило, то вие със сигурност се извоювали първата си победа и сте получили тяхното признание за уменията си.

„Голямото събиране“ е част от втория етап на единствения по рода си в България проект за сепариране и рециклиране на картонени опаковки за течности, провеждан от ЕКОПАК България съвместно с общините Бургас, Пловдив и София и подкрепен от най-големия в света производител на този тип опаковки – Тетра Пак. Целта му е да се намали обемът на сметищата, като на тях се депонират по-малко отпадъци и да се повиши количеството разделно събирани и рециклирани картонени опаковки за течности, с всички положителни резултати от този процес – по-ефективна икономика, по-чисти, по-зелени и по-красиви градове.

Материалите, от които са направени кутиите – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране. Популяризирането на този факт е в основата на новите информационно-образователни  инициативи в рамките на проекта. Те са насочени преди всичко към основните потребители на продукти, опаковани с такива опаковки – децата и техните семейства.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци