Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ПРАЗНИК В УЧИЛИЩЕ „ТРАЙКО СИМЕОНОВ“, ГР.ШУМЕН

ПРАЗНИК В УЧИЛИЩЕ „ТРАЙКО СИМЕОНОВ“, ГР.ШУМЕН

18.03.2015

Днес, 18 март, на официална церемония в СОУ "Трайко Симеонов" зам. кметът на Община Шумен г-жа Тонева връчи наградата за най-активно училище в кампанията „Стани Екогерой“. Наградата - мултимедиен проектор, получи директора на училището г-жа Галя Сакарова. Изпълнителният директор на ЕКОПАК България г-н Тодор Бургуджиев връчи таблети на учениците, които спечелиха в индивидуалната надпревара. Децата от училището поздравиха гостите от община Шумен и ЕКОПАК България с програма, посветена на опазване на околната среда.

Всяко от училищата участвали в кампанията „Стани Екогерой“ получи грамота като признание за активното участие и подкрепа на екологичното образование.

Бяха раздадени и множество други награди:

Награди за деца –  5 таблети и 50 книги.

Награди за семейства - 5 ваучера от верига хипермаркети Технополис за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лв.

ЕКОПАК, с подкрепата на община Шумен, проведе поредната фаза от кампанията „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ в периода 16 февруари – 8 март 2015 г. В нея се включиха над 760 ученици от града, които заедно с родителите си отговориха правилно на десетте въпроса за разделното събиране, опазване на природата и спестяване на природните ресурси.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци