Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Победителят за месец юли от инициативата на Екопак „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки” е с номер 06924

Победителят за месец юли от инициативата на Екопак „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки” е с номер 06924

16.08.2011

На 15 август, беше изтеглен третия печеливш от инициативата на Екопак „Събиране на пластмасови отпадъци от опаковки от домакинства в специални жълти чували”. Той е с номер 06924 и беше изтеглен на ротационен принцип, след като беше удостоверено, че отпадъците в чувалите отговарят на изискванията за правилно разделно събиране. Той печели заплащане на такса битови отпадъци за годината, като следва да представи документ, удостоверяващ размера на платената такса, както и втория брой индивидуален номер.

Очакваме победителя да се свърже с ЕКОПАК на тел 02 40 19 100 или на E-mail: office@ecopack.bg .

Всеки желаещ да се включи може да си вземе чувал с номер, както и допълнителна информация всяка първа  събота от месеца на 3 места в район Оборище - в парк Оборище, Докторската градина и градинката на ул. „Бели Искър”. Заедно с чувалите се раздават и два идентични индивидуални номера, единият от който трябва да бъде залепен на чувала, а другият да бъде запазен за участие в томболата. Пълните с пластмасови и метални опаковки чували, гражданите трябва да оставят до цветните контейнери всяка втора и четвърта неделя от месеца. На 15-то число всеки месец от предадените чували се изтегля един и се дава награда - заплащане на такса битови отпадъци за годината, ако отпадъците са събранни правилно.

До този момент чували са раздавани на датите: 07 май, 04 юни, 2 юли и 6-ти август. Следващите раздавания са на 03 септември и 01 октомври. Всички, които не са успели да си вземат чувал и номер за участие от пунктовете за раздаване, могат да ги получат в офиса на Екопак.

Инициативата е част от пилотен проект „Район Оборище – модел за разделно събиране на отпадъци от опаковки”. Повече за него може да научите тук.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци