Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Образователният проект "Стани Екогерой!" приключва в гр.Бургас

Образователният проект "Стани Екогерой!" приключва в гр.Бургас

02.03.2016

Образователният проект на ЕКОПАК България „Стани екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!“ ще се проведе с подкрепата на община Бургас в периода 3 – 25 март 2016 г. Това е последното издание на мащабната инициатива на ЕКОПАК обхванала до този момент 240 училища в 17 града.

Проектът се провежда с цел да повиши нивото знания на децата и техните семейства за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, да засили мотивацията им за участие в този процес и да подпомогне създаването на устойчиви навици.

На организирана среща в община Бургас, на която присъстваха представители на училищата и експерти от общината, беше разяснена кампанията и бяха раздадени информационни-образователни брошури и карти с персонален код /14 530 бр./ за всеки ученик от подготвителен до 8-ми клас в община Бургас.

Чрез кода от картата децата ще имат възможност да се регистрират в специално създадена онлайн игра http://www.ecopack.bg/game/и да отговарят заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на природата и околната среда.

Всички, отговорили правилно на въпросите, ще участват в томбола със страхотни награди  –  таблети и книги за учениците и ваучери на стойност 50 лв. за цялото семейство. Училището, чиито възпитаници са събрали най-много точки ще получи мултимедиен проектор, а училището с най-голям процент участие - комплект контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Победителите ще бъдат обявени на 28-ми март на сайта на кампанията, а училищата-победители ще получат наградите си от изпълнителния директор на ЕКОПАК и представител на община Бургас.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци