Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Новите любимци в парка оживяха в куклена пиеса

Новите любимци в парка оживяха в куклена пиеса

26.04.2015

На 26.04.2015 г. започна новата кампания на ЕКОПАК - „Нахрани ме разделно!” насочена към най-малките. Образователно куклено шоу на колела тръгна из страната с постановката на ЕКОПАК и Театър на приказките - София. Тя разказва историята на три животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които отскоро живеят в парка. Трите геройчета са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и стоят на част от контейнерите на Екопак за разделно събиране на отпадъци от опаковки, разположени в близост до парковете в 3-те града.

„Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки по един забавен и интересен начин. Тя е насочена към най-малките - децата в детските градини и до ученици от първи до четвърти клас. „С ясното съзнание, че възпитанието и отношението към опазването на околната среда започва от най-ранна детска възраст, ние „съживихме” и дадохме идентичност на контейнерите, за да привлечем вниманието на  децата към тази толкова сериозна тема. Чрез приказката и играта очакваме да създадем положително отношение и трайни навици в разделоното събиране у дома”, казва Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в ЕКОПАК.

Премиерата в София мина при огромен интерес на 26 април, в парк Заимов, пред Театър София. Децата се забавляваха, а накрая всяко от тях п
олучи книжка-комикс с игри.

След това геройчетата на Екопак ще посетят Плевен – на 9 май, Враца – на 24 май и ще се завърнат отново в София на 6 юни.

Местата и часовете на представленията ще бъдат обявени във фейсбук страницата на Екопак.

Оглеждайте се за новите любимци в парка!

 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци