Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Над 300 деца от Велико Търново участваха в еко обучение

Над 300 деца от Велико Търново участваха в еко обучение

12.05.2016

На 11 май над 300 деца от детските градини във Велико Търново участваха в образователни игри за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Събитието, организирано от Екопак България и Община В. Търново, е част от кампанията „Нахрани ме разделно!”, която се провежда за втора поредна година. Целта на инициативата е да запознае малчуганите с проблемите на околната среда и разделното събиране на отпадъци от опаковки.

„Интересът на децата към разделното събиране на отпадъци е наистина голям. За това имат заслуга и учителите. Вярвам, че с обедините усилия на институции, родители и организациите за разделно събиране на отпадъци от опаковки ще създадем навици за устойчиво отношение към околната среда”, заяви Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак България.

Преди игрите децата се забавляваха с кукленото шоуПриказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”. Постановката на Екопак България и Театър на приказките - София разказва историята на три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. Трите геройчета са и лица на част от контейнери на Екопак, разположени в близост до паркове в града.

Тяхната история е разказана и в детска комикс книжка, достъпна в секцията "За децата" в уебсайта на Екопак. Там децата могат да тренират своите умения за разделно събиране и със забавна онлайн игра.

Следващата спирка на кукленото шоу е на 20 май в Пловдив. 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци