Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Над 200 плевенски деца участваха в образователни игри за разделно изхвърляне на отпадъци

Над 200 плевенски деца участваха в образователни игри за разделно изхвърляне на отпадъци

10.05.2015

Над 200 плевенски деца участваха в образователни игри за разделно изхвърляне на отпадъци в събота (9 май) пред Центъра за работа с деца. Събитието, организирано от Екопак и Община Плевен, е част от образователната кампания „Нахрани ме разделно!”.

Целта на кампанията е да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като забавна игра. Тя е насочена към най-малките – децата в детските градини и към учениците от първи до четвърти клас.

„Интересът на плевенските децата към разделното събиране на отпадъци е наистина голям. За това имат заслуга и учителите. Екопак благодари на всички детски градини и училища в Плевен, които информираха децата за образователното събитие. Вярвам, че с обедините усилия на институции, родители и фирмите за разделно събиране на отпадъци от опаковки заедно ще създадем навици за устойчиво отношение към околната среда”,  заяви Мариана Петкова, мениджър връзки с обществеността в Екопак.

Преди игрите децата се забавляваха с кукленото шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”.  Историята на трите геройчета е разказана във фейсбук страницата на Екопак. Там ще откриете и интересни съвети за опазване на околната среда. 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци