Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »На 5 юни - световния ден на околната среда Община Велико Търново и ЕКОПАК организираха Детски празник

На 5 юни - световния ден на околната среда Община Велико Търново и ЕКОПАК организираха Детски празник

06.06.2015

На 5-ти юни, Световния ден на околната среда, кметът на Велико Търново - г-н Даниел Панов и г-н Тодор Бургуджиев, изп. Директор на ЕКОПАК България, официално откриха новата детска площадка в двора на ЦДГ „Евгения Кисимова“. Директорът г-жа Иванова приветства гостите, а децата от детската градина представиха празнична програма. 

След официалната церемония малчуганите от детските градини във Велико Търново се събраха в Народно Читалище „Надежда“, където ги очакваше Еко Куклен спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”. 

Спектакълът е поредната инициатива на ЕКОПАК, която цели да възпита екологично поведение и мислене у децата още от най-ранна възраст. 

Актьорите забавляваха децата с образователни игри, музика и танци. Настроението се повиши още повече, когато всяко дете получи подаръК от ЕКОПАК.

С цел подобряване ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в гр. Велико Търново, ЕКОПАК подмени изцяло цветните контейнери в града и постави 320 броя контейнери тип „иглу“ на стойност 192 000 лв. За обслужването на системата е осигурен нов специализиран автомобил Новите контейнери са не само по-красиви, но и значително по- ефективни и екологосъобразни. При този тип контейнери по-трудно ще се изхвърлят битови и строителни отпадъци и ще се ограничи замърсяването извън контейнерите.  Практиката е показала, че качеството на събраният отпадък е над два пъти по-високо в сравнение с досега използваните контейнери.

Една от основните цели на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ  е чрез подобряване ефективността на разделното събиране и провеждане на активни информационни кампании да направи гр. Велико Търново по-чист и по-зелен.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци