Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Международната асоциация за управление на отпадъците отличи проекта 3D Екобус на ЕКОПАК България

Международната асоциация за управление на отпадъците отличи проекта 3D Екобус на ЕКОПАК България

09.10.2013

 

Проектът 3DЕкобус на ЕКОПАК България спечели второ място на престижния конкурс наМеждународната асоциация за управление на отпадъците (ISWA). Това е единствената световна организация с нестопанка цел, която работи в обществен интерес за насърчаване на устойчивото и професионално управление на отпадъците. Чрез своите работни групи, тя подпомага дейността на международни организации като UNEP, WHO и институциите на ЕС по въпросите, свързани с отпадъците. За трета поредна година ISWACommunication Awardотличава комуникационни кампании, които популяризират сред широката общественост устойчивото управление на отпадъците.Тази година в конкурса се състезаваха 48 кампании от 27 страни от 4 континента. Церемонията по награждаването се състоя на 7 октомври в кметството във Виена, където пред над 1000 участници в годишния конгрес на ISWA, Моника Роменска -Директор връзки с обществеността, комуникация и регулации, получи престижната награда.

 „Това е голямо признание за нашите дългогодишни усилия за информиране и образоване на обществотои най-веченадецата, за утвърждаване на екологична култура и грижата за природата и околната среда.“, каза Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на най-голямата организация за оползотворяване на опаковки в България.

3DЕкобусът е универсален мобилен информационно-образователен център – един уникален в световен мащаб иновативен инструмент за високоефективно обучение. Центърът е оборудван с най-съвременна техника за 3D прожекции, Dolby Surroundаудио и Система за връзка с аудиторията. Проектът е насочен към ученици от началното училище, както и към служители на компании и държавни институции. Резултатите на проекта са впечатляващи – от месец март 2011 г. 3D Екобусът е обучил над 77 000 деца от 438 училища в 69 общини и над 5 000 служителя на десетки компании и институции.

Целта му е да обогати знанието им за разделното събиране на отпадъци и ползите за околната среда и обществото, да изгради устойчиво положително отношение към процеса на разделно събиране и да поощри създаването на трайни навици за участие в него.

Само от началото на годината проектът 3D Екобус, създаден съвместно с комуникационната агенция на ЕКОПАК, ДеКони, е спечелил следните престижни национални и международни награди:

  • Първо място в категория „Зелени комуникации и градска среда” PR Priz 2013;
  • Втора награда в категория „Устойчиво развитие“, Bright Awards 2013;
  • Финалист, International PR Asosiation, Golden Awards 2013;
  • Втора награда на Международната асоциация за управление на отпадъците, ISWA Communication Awards 2013.

Престижното международно жури на ISWA Communication Awardе е дало много висока оценка именно на стратегическия подход, който гарантира висока ефективност при комуникиране на концепцията за разделно събиране и поставянето й в по-широкия контекст на опазването на околната среда и устойчивото развитие на обществото.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци