Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Кои градове посети 3D Екобусът на ЕКОПАК България през месец февруари

Кои градове посети 3D Екобусът на ЕКОПАК България през месец февруари

10.03.2013

„Летящата класна стая” беше гост в градовете Плевен, Луковит,  Червен Бряг, Бяла Слатина и Кнежа

И през месец февруари екипът на „Летящата класна стая” на ЕКОПАК неуморно продължи да обучава деца от началните класове на основните училища и последните групи в детските градини. През изминалия месец турнето на 3D Екобуса премина през градовете Плевен, Луковит, Червен Бряг, Бяла Слатина и Кнежа. Благодарение на съдействието на местните общини и еколозипрез повече от 2500 деца получиха своя „зелен” урок в 3D Екобуса от любимците си Харти, Стък и Пластика. След това те провериха знанията си в интерактивната игра „Стани екогерой”.

Получихме множество писма от директори и родители, изпълнение с благодарност и високи оценки. Ето какво сподели г-н Евгени Ангелов, директора на НУ „Христо Смирненски” в гр. Бяла Слатина: „Чудесна инициатива на ЕКОПАК, която ще помогне на децата да осъзнаят значимостта на проблема за опазването на околната среда. Благодарим за интерактивния урок по екология!”.

С типичната си директност и неподправеност, децата изпращаха екипа ни най-често с думи от типа като: „Днес беше най-забавният ден в училище! Искам да идвате всеки ден!”.

Сигурни сме, че освен забавлението, възпитаваме у децата по-специално отношение към природата и опазването на околната среда. До края на месец март предвиждаме посещения в градовете Левски, Лясковец, Златарица, Елена, Павел баня, Мъглиж, Раднево и Чирпан, където ще занесем усмивки и знания за разделното събиране на отпадъци и ползите от него за нас и за природата.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци