Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Кампанията „Зелена линия” събра родители и деца в парка „Заимов“

Кампанията „Зелена линия” събра родители и деца в парка „Заимов“

24.04.2017

С празничен концерт на Световния ден на Земята-22 април отпразнувахме  финала на кампанията „Зелена линия”. ЕКОПАК България и радио FM+ обединиха сили в името на един по-чист, по-зелен и красив град! Повече от месец слушателите на медията предлагаха конкретни идеи как мястото където живеят да стане по-зелено и красиво. На специално създадена телефонна „зелена линия“, предложенията приемаха популярните лица на Радио FM+ Ива Дойчинова, Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто. Радиоводещите и екипът на Екопак-България, селектираха онези три идеи, при които да отидат специалните, награди и за чието изпълнение да бъде съдействано.
 
Сред отличените предложения бяха това на Анна Иванова от София, която  получава вдъхновение, по темата за рециклиране на отпадъците, от своята дъщеря. Анна предложи да има контейнери за рециклиране в училищата, за да може в реална обстановка, малчуганите да се учат на рециклиране, гледайки от другарчето си. 
 
На „зелената линия“ позвъни и  Деляна Сотирова от с. Марково, която също свързва еко темата с възпитанието на децата. Деляна предложи  в училищата да се организира ден за събиране на хартия, което цели не само опазване на природата, но и еко-отношение в  децата.  
 
Екопак България и Радио FM+ отправиха и специален поощрителен комплимент към най-младия участник в кампанията, 15-годишнният Румен Николов от град Враца. Ученикът впечатли журито с отговорното си мислене, призовавайки всички да събират отпадъците си разделно.
На първото място и голямата награда, уикенд почивка в планината, отидоха при идеята покрила най-ясно критериите за конкретност, реализация и еко насоченост. Отличието получи Мирослав Долапчиев,  от София, който изяви желание и предложи план, за да облагороди конкретна детска площадка кв. Младост. 
 
 
Със специално обръщение и надежда за една по-чиста София, зелената идея подкрепи и Васил Цолов, кмет на Район Оборище, а Изпълнителният Директор на Екопак -България, Г-н Тодор Бургуджиев поздрави всички участници в кампанията и увери, че Екопак България ще продължи да работи, за да може всички да живеем в по- чиста среда. 
 
За доброто настроение на зелените фенове се погрижиха музикалните звезди Пламен и Иво, Невена Пейкова, ДИА и чаровната Михаела Маринова. А водещи на звездното събитие бяха Калина – водещата на „Еко и леко” и Европейската и Световна шампионка, носителката на 6 световни купи и бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 година, едно от златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България, прекрасната Християна Тодорова.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци