Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »И ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА „КНИГИ ЗА СМЕТ”

И ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА „КНИГИ ЗА СМЕТ”

29.04.2015

Над 7 тона събрани и рециклирани пластмасови отпадъци и повече от 4200 броя раздадени книги. Това е равносметката от третото издание на кампанията „Книги за смет” в София и Пловдив. Опашките от ентусиасти и в двата града започнаха часове преди обявеното начало, но преминаваха достатъчно бързо. Най-търсената книга тази година беше „Магьосникът от Оз”, издадена в нов тираж и специално за кампанията.

И тази година кампанията се осъществява с подкрепата на ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ АД. „Книги за смет” продължава на 9 май от 10 до 13 часа пред Драматичен театър „Иван Радоев” в Плевен и на 16 май от 10 до 13 часа пред Пантеона в Бургас. За първа година кампанията ще се проведе и в град Велико Търново на 23 май, събота, с подкрепата на Общината.

За да участвате е нужно да предадете 1 килограм пластмасови отпадъци и в замяна ще получите талон, с който може да вземете своята безплатна книга.  Всеки, предал 2 или повече от 2 килограма, ще получи и втори талон. Трети талон няма да бъде предоставян, независимо от обема на предадените отпадъци. Извозването и рециклирането на пластмасовите отпадъци е организирано от ЕКОПАК. 

Повече информация може да намерите тук.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци