Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК за поредна година подкрепи кампанията „Да изчистим България за един ден“

ЕКОПАК за поредна година подкрепи кампанията „Да изчистим България за един ден“

20.04.2013

ЕКОПАК България АД се превърна в традиционен партньор на инициативата на бТВ „Да изчистим България за един ден“. Най-голямата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки бе активен участник в националното почистване на 20 април тази година, както с доброволци от екипа, така и с предоставените на 87-те общини–партньори над 30 000 бр. чувала, черни за битови и жълти за пластмасови отпадъци, както и толкова чифта ръкавици. Част от екипа на организация се включи в почистването на Ловен парк в София, а останалата част чисти Силистра.

Само в Силистра бяха събрани и извозени общо 81 220 кг. битови и 11 680 кг. строителни отпадъци по данни на общината, като в инициативата се включиха повече от 3 000 доброволци. ЕКОПАК и Община Силистра избраха имено датата на голямото чистене за да отбележат началото на сътрудничеството си при изграждане на трицветната система за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

За най-малките приятели на природата организацията подари на града нова детска площадка, на улица „Петър Мутафчиев“, срещу РЗИ, открита от г-н Тодор Бургуджиев, изпълнителен директор на ЕКОПАК България и кмета на общината – д-р Юлиян Найденов. По съоръженията се забавляваха повече от 30 деца, които в играта получиха първия си еко урок и много подаръци. С това беше даден и старта на инициативата.

След почистването на града, ЕКОПАК, съвместно с Община Силистра и с подкрепата на бТВ организира на площад Свобода голям концерт-спектакъл с участието на звездите от култовия сериал на bTV „Къде е Маги“ - Евелин Костова, Елизабет Марангозова и Борис Лазаров, талантите от „Гласът на България“ Гита Петкова и Пламен Борисов, вълшебникът мистър Джими, както и деца от танцови и певчески състави от Силистра.

Децата имаха и възможността да гледат 3Dфилма „Повелителите на рециклирането“ и да спечелят много награди в играта „Стани екогерой!“ в уникалния 3DЕкобус на ЕКОПАК, който този месец провежда обучение по разделно събиране на отпадъци от опаковки и опазване на околната среда в силистренските училища.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци