Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК спечели първа награда за отговорен бизнес

ЕКОПАК спечели първа награда за отговорен бизнес

23.01.2009

ЕКОПАК спечели първа награда за отговорен бизнес на Годишните награди на Българския форум на бизнес лидерите. Призът се присъжда за кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!", отличена в категорията „Маркетинг, обвързан с кауза" сред общо 11 проекта на български и международни компании с развита КСО-политика.

Кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!" бе проведена през 2008 г. и обхвана 98 общини, въвели разделно събиране на опаковки в партньорство с ЕКОПАК. Проектът има за цел да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера, ЕКОПАК ще направи подобрения в градската среда. В рамките на проекта беше проведено първото по рода си екологично роуд-шоу и завършилият наскоро конкурс „Вкъщи събираме разделно".

„Тази награда е изключително ценна за нас, тъй като зад нея стоят усилията на много хора, на които искаме да благодарим", заяви при получаването на статуетката Маркетинг мениджърът на организацията Валентин Коен. Той благодари на колегите си за всеотдайната работа, на компаниите - членове на ЕКОПАК, на партньорите от общините и ресорните институции, и най-вече - на хората, които събират опаковките разделно. „Именно на тях дължим този успех", подчерта Валентин Коен.

В престижната класация взеха участие 64 проекта, които се състезаваха в 5 категории. На церемонията в резиденция „Бояна" присъстваха Петър Стоянов, Президент на Република България (1997 - 2002г.), който беше и председател на журито, представители на бизнеса, неправителствения и държавния сектор и 9 посланици на държави-членки на Европейския съюз.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци