Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК получи Сертификат за членство в Глобалния договор

ЕКОПАК получи Сертификат за членство в Глобалния договор

10.12.2008

ЕКОПАК и още 16 новоприсъединили се компании получиха Сертификати за членство в българската мрежа на Глобалния договор. Сертификатите бяха връчени от г-н Хенри Джаклин - постоянен представител на Програмата на ООН за развитие в България, на официална церемония в рамките на Годишната среща на българската мрежа на ООН в София. Тя се проведе на 10 декември 2008 г. - Международният ден за правата на човека и отбеляза 60-та годишнина от приемането на всеобщата декларация за правата на човека.

«За ЕКОПАК социалната отговорност е неразделна част от дейността на компанията, свързана с утвърждаването на ефективно разделно събиране на опаковки в България. Самото разделно събиране е социална отговорност - кауза, която задава високи стандарти на фирмена политика и социална ангажираност на нашите служители. Затова се чувстваме съпричастни към идеите на Глобалния договор и с готовност приехме да следваме неговите 10 универсални принципа във всекидневната си работа", заяви изпълнителният директор на ЕКОПАК Кирил Здравков.

ЕКОПАК се присъедини към българската мрежа на Глобалния договор през октомври 2007 г. В духа на инициативата на ООН, ЕКОПАК организира две информационно-образователни кампании за популяризиране на разделното събиране на опаковки - „Посланици на ЕКОПАК", реализирана през 2007 г. в 60 общини и тазгодишната кампания на организацията „Бъди модерен! Събирай разделно!". Компанията разработи и реализира дългосрочна и последователна КСО стратегия, която й позволява да отговори на очакванията на нейните партньори от общините, контрагенти и служители, както и на обществеността в 98 общини. „Чрез промотиране на нашите фирмени ценности, правим всеки един от участниците в процеса по-съпричастен и отдаден на каузата на компанията за създаване на чиста, здравословна и сигурна среда за живот", подчерта Маркетинг мениджърът на ЕКОПАК Валентин Коен.

Присъединяването на ЕКОПАК към Глобалния договор продължава приобщаването на компанията към корпоративните и социални ценности на глобализиращия се свят. ЕКОПАК е и единственият представител на България в Pro Europe /европейската организация на компаниите за оползотворяване/, което й дава правото да ползва търговския знак „Зелена точка" и да приобщи своите членове към огромното семейство на екологично отговорния бизнес.

Глобалният договор е инициатива на ООН, насочена към насърчаване на социалната отговорност сред частния бизнес. В инициативата членуват над 5000 фирми, бизнес асоциации, неправителствени организации от повече от 80 страни в света. В България Глобалният договор стартира официално през януари 2003 г. под патронажа на президента на Република България. Днес българската мрежа на Глобалния договор обединява над 130 компании и организации, които се ангажираха да възприемат и прилагат в своята дейност 10 универсални принципа в областта на околната среда, трудовите норми, правата на човека и борбата с корупцията.  

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци