Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК кани всички на детския празник на 15-ти септември „Стара хартия за нова книга“

ЕКОПАК кани всички на детския празник на 15-ти септември „Стара хартия за нова книга“

10.09.2013

С голям детски празник „Стара хартия за нова книга“ ЕКОПАК България АД и книжен център „Гринуич“ ще отпразнуват първия учебен ден. Всяко дете, което дойде с възрастен придружител и донесе 5 кг стара хартия за рециклиране ще получи нова детска книжка по избор и подаръци от организаторите и партньорите на празника. Събраната хартия ще бъде извозена и предадена за рециклиране от ЕКОПАК.

Патрон на тази инициативата за насърчаване на детското четене и разделното събиране на отпадъци е кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Всички деца и техните родители са поканени да се включат в празника, който ще се проведе на 15 септември от 11 до 19 часа пред книжарница „Гринуич“ на столичния бул. „Витоша“ 37.

В програмата са включени много забавления за малки и големи. Традиционният за „Гринуич“ куклен театър ще забавлява децата от 11 часа. След това ЕКОПАК ще проведе викторина с много въпроси и награди. Тя ще помогне на малчуганите да научат защо е важно разделното събиране на отпадъците и колко много помага на природата рециклирането. Част от програмата е и магическото шоу на мистър Джими „Вълшебните контейнери на ЕКОПАК“. През целия ден на мястото на събитието ще бъде и уникалния 3D Екобус на ЕКОПАК. Всички желаещи ще могат безплатно да го посетят и да се запознаят със симпатичните герои от 3D филма „Повелителите на рециклирането“ - Харти, Стък и Пластика и след това да проверят знанията си за разделното събиране в  интерактивната игра „Стани Екогерой“.

По време на празника „Забавното лятно четене“ ще обяви резултатите от тазгодишната си кампания и ще връчи награди в категориите „Най-четящото дете“, „Най-четящия град“, „Най-четящото училище“ и „Най-четената книга“. Издателство „Ентусиаст“ ще връчи три специални награди на децата с най-интересни коментари от сайта на „Забавното лятно четене“.

Празникът ще завърши с концерт на изпълнители от музикалното шоу на BTV „Гласът на България“.

Организатори на събитието са „ЕКОПАК България“ АД , книжен център „Гринуич“ и Столична община, партньори са издателство „Ентусиаст“, „Книгомания“ и кампанията „Забавното лятно четене“, а официален медиен партньор е телевизия BTV.

Разделното събиране на отпадъци пести ценни ресурси, драстично намалява количеството отпадък, депонирано на сметищата и помага за опазване на околната среда. Ето защо ЕКОПАК, най-голямата българска компания за оползотворяване на отпадъци от опаковки, инвестира значителни средства в кампании, които образоват децата и техните родители и създават трайни навици за разделно събиране в полза на устойчивото развитие на природата и обществото

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци