Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК е най-динамично развиващата се компания в своя бранш

ЕКОПАК е най-динамично развиващата се компания в своя бранш

18.12.2008

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ получи награда за най-динамично развиващата се компания в своя бранш от националната класация „Гепард" на в. Пари. Най-голямата организация за оползотворяване на опаковки у нас беше отличена за най-голям прираст на нетните приходи от продажби в съревнование с 1000 български компании. „Тази награда е признание за успешното развитие на ЕКОПАК и усилията на целия ни екип за постигане на ефективно разделно събиране и оползотворяване на опаковките в България", подчерта изпълнителният директор на компанията Кирил Здравков. Той благодари за доверието на над 1400 от най-големите производители и вносители на опаковани стоки - членове на ЕКОПАК и на 98 общини, въвели европейският модел за разделно събиране на опаковки с 3 цветни контейнера. „Радваме се, че усилията ни да съчетаем икономическата ефективност в управлението на компанията с една социално отговорна кауза, бяха оценени и наредиха ЕКОПАК сред водещите компании в една от най-авторитетните класации в корпоративния свят у нас",  допълни Здравков.

На церемонията по награждаването присъстваха вицепремиерът Ивайло Калфин, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, заместник-министрите на икономиката Нина Радева и на транспорта Юджел Атила. Класацията на в. Пари се провежда за трета поредна година и се превърна в своеобразен сертификат за включените фирми като представители на най-динамичния и прогресиращ бизнес у нас.

ЕКОПАК е лидер в оползотворяването на опаковки в България с пазарен дял от 47.19%. Компанията организира ефективно и икономически изгодно събиране и рециклиране на опаковките, пуснати на пазара от нейните членове - повече от 1400 фирми, производители или вносители на опаковани стоки. Организацията прилага европейският модел за разделно събиране с три цветни контейнера и обслужва над 2.6 млн. души в 98 общини. Разположени са над 19 000 контейнера, отпадъците от които се сортират в 8 собствени инсталации за механизирана обработка в София, Божурище, Горна Оряховица, Пловдив, Пазарджик и Стара Загора, Варна и Плевен и работи с още 14 площадки за ръчно сортиране, чието механизиране е заложено в инвестиционния план на компанията за следващите 5 години. През 2007 г. компаниите-членове на ЕКОПАК са декларирали 145 000 тона опаковки, от които ЕКОПАК е събрала разделно и предала за рециклиране 62 236 тона опаковки - с над 5 500 тона повече от целите си за оползотворяване за 2007 г.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци