Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Екопак днес проведе заключителната конференция за кампанията "Архитекти на бъдещето".

Екопак днес проведе заключителната конференция за кампанията "Архитекти на бъдещето".

02.12.2010

Национално - образователната кампания имаше за цел да се доближи максимално до обикновения човек, да отговори на всички негови въпроси свързани с разделното събиране и с опазването на околната среда, да разпространи ценна информация, да даде възможност на хората да „проследят" пътя на отпадъка „отвътре". Изпълнителният директор на Екопак - Тодор Бургуджиев обобщи основните изводи от проведената кампания. Много важно за Екопак България е, че този метод на образоване се оказа новаторски и изключително ефективен. Основната идея „Всеки да създаде проекция на своя град в бъдеще" се прие сърдечно и с голям интерес. Над 35 000 души са посетили шатрата на Екопак и са получили ценни знания за рециклирането и за ползите от това.

Основният извод на ЕКОПАК от кампанията е, че „Когато сме близо до хората, когато сме готови да отговаряме и да разясняваме, когато онагледяваме отговорите си, влизаме много по-лесно в сърцата им". Екопак планира догодина да проведе същата кампания в още повече областни центрове като започне от месец април.

На пресконференцията бяха изложени къщички, направени от картон, на които всеки е рисувал своята проекция и пожелание за бъдещето. Специални благодарности на децата от ЕйБиСи детски център, които бяха изработили изключително креативни и усмихнати подаръци за гостите от рециклирани материали.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци