Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК дари книги на Чаената къща във Варна

ЕКОПАК дари книги на Чаената къща във Варна

18.10.2016

На 18 октомври (вторник), от 11:00 ч.в „Социалната чайна“ във Варна на официална церемония г-н Тодор Бургуджиев, изп. Директор на "ЕКОПАК България", връчи нови книги за библиотеката на първият социален предприемачески проект в морската ни столица.

„ЕКОПАК България“ АД дари над 100 книги за децата и младите хора, посещаващи Чаената къща, като резултатот кампанията „Стара хартия за нова книга“. Кампанията е насочена към най-малките деца и техните родители, целта е от най-ранна детска възраст да се възпитат навици в разделното събиране у дома и любов към книгите. Всяко дете, което заедно със своите родители предаде стара хартия за рециклиране, получи нова детска книга по избор както и незабравим детски празник.

За първа година от началото на инициативата ЕКОПАК България реши да използва средствата събрани от рециклираната хартия за издаване и даряване на нови книги. „Така издадохме 4500 екземпляра от детската книжка „Ти можеш да спасиш планетата“, които раздадохме на децата в София, Русе и Хасково, а на младите хора от Чаената къща тук във Варна връчваме тези нови 100 книги, които се равняват на усилията на всички деца, които дойдоха и предадоха хартия за рециклиране“, сподели г-н Бургуджиев. На 17 септември тази година в кампанията се включиха 1300 деца от Варна, раздадени бяха над 2500 книги и се събраха 7 тона хартия и се спасиха 91 дървета от отсичане.

На събитието присъстваха г-н Базитов, зам.-кмет на община Варна и представители на дирекция „Образование“ и „Социални дейности“, които подкрепят проекта. „Надяваме се следващата година броят на участниците в кампанията „Стара хартия, за нова книга“ да се увеличи, да съберем и рециклираме двойно повече хартия, за да има повече нови книги за децата!“ си пожелаха организаторите на кампанията ЕКОПАК България и Книжен център „Гринуич“.


 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци