Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК България стана част от форума Youth to Business 2013 на студентската организация AIESEC

ЕКОПАК България стана част от форума Youth to Business 2013 на студентската организация AIESEC

28.10.2013

През изминалата седмица ЕКОПАК България се включи във форума Youth to Business, осъществен  за втора поредна година в България от най-голямата международна студентска организация AIESEC, която обхваща над 2100 университета по целия свят. Целта на форума е да срещне лице в лице млади перспективни студенти с  представители на бизнеса у нас, да създаде диалог и разкрие нови възможности. Тази година участие в проекта взеха над 300 студенти от  Университета за Национално и Световно Стопанство, Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ и Техническия Университет.

В предварителния етап – панаир на компаниите-участници на 23 октомври, ЕКОПАК присъства със собствен щанд, където  студентите имаха възможността да получат полезни информационни материали за разделното събиране на отпадъци от опаковки. Интересът към интерактивната игра  на ЕКОПАК „Стани Екогерой“  беше голям. По забавен начин студентите провериха познанията си и научиха верните отговори за процесите и  принципите на разделното събиране. Накрая всеки получи малък подарък.

В съботната сутрин, изпълнителният директор на ЕКОПАК , г-н Бургуджиев, представи на студентите дейността на ЕКОПАК, запозна ги с някои от проблемите на разделното събиране и  им разкри подробности „от кухнята“.

В следобедния ден 25 студенти се включиха в работната група на ЕКОПАК. Те активно и с голям ентусиазъм работиха по казуса „Как да изградим положително отношение към процеса на разделно събиране“. Студентите бяха разделени на 4 отбора, всеки от които предложи решение на казуса. Срещата беше интересна и вдъхновяваща за двете страни и ЕКОПАК с удоволствие ще се включи и в следващия Youth to Business.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци