Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ще инвестира 4 милиона лева в контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки и до края на годината ще обхване население от 2.5 милиона души в 81 общини.

ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ ще инвестира 4 милиона лева в контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки и до края на годината ще обхване население от 2.5 милиона души в 81 общини.

15.09.2007

 

За седма поредна година в София се проведе Националния празник на биологичното земеделие. Официални гости на събитието бяха министрите на земеделието и продоволствието и на околната среда и водите - Нихат Кабил и Джевдет Чакъров.

 

За първи път тази година всички генерирани по време на празника отпадъци от опаковки бяха събрани разделно, а Ути Бъчваров и клоунът Панко разясняваха на всички присъстващи ползите от разделното сметосъбиране и начина на използване на трите цветни контейнера: син - за хартиени и картонени опаковки, жълт - за пластмаса и метал, и зелен - за стъклени опаковки. За децата и техните родители имаше още много игри, песни, танци, викторини, подаръци и изненади. Най-активните участници в забавленията получиха грамоти «Посланик на Екопак» за София за активен принос в кампанията за разделно сметосъбиране.

 

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци