Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »ЕКОПАК България отново със "Зелен Оскар"

ЕКОПАК България отново със "Зелен Оскар"

07.06.2017

 За седма поредна година в Световния ден на околната среда – 5 юни бяха връчени "Зелените Оскари". С престижната награда бяха отличени големи и малки компании, които през последната година постигат значителни промени в екологичните си показатели и развиват бизнеса си съобразно екологични норми. В Националния конкурс “Най-зелените компании в България”, в 16 категории се конкурираха над 50 компании от всички сфери на икономиката у нас. Участваха също общини, държавни предприятия, неправителствени организации и дори стартиращи компании.
 
Екопак България  зае първото място в категорията Рециклираща промишленост и управление на отпадъците. Компанията заслужи отличието си освен с професионалната си работа и лидерската си позиция в България, а и с инвестицията си от над 2.5 милиона лева в първата у нас инсталация за сортиране на стъклото по цвят,  която има капацитет да обработва 100 тона стъклени опаковки на ден.
 
„Стъклото е най-лесно рециклируемия материал и наистина от една бутилка става нова бутилка. Ако се изхвърли в природата, периодът и на разпад е може би хиляди години.“, сподели на церемонията изпълнителният директор на Екопак България, Тодор Бургуджиев.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци