Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »EКОЛАБИРИНТЪТ – забавно приключение за малки и големи, започва своето турне от Враца и Монтана

EКОЛАБИРИНТЪТ – забавно приключение за малки и големи, започва своето турне от Враца и Монтана

25.09.2015

В градовете Враца и Монтана и  още шест български общини стартира информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на картонени опаковки от течности. Материалите, от които те са направени – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране и могат да се използват многократно. Ползите за обществото и околната среда от незамърсяването на природата и спестяването на  ресурси са многобройни и засягат всеки един от нас.

Ето защо създадохме ЕКОЛАБИРИНТ – забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който иска да влезе в лабиринта, трябва да донесе поне една празна кутия от сок или мляко, а за да намери изхода му следва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички участници ще получат награди и подаръци. Съпътстващите презентации и работилници допълнително обогатяват познанията на децата за опазването на околната среда и дават практически съвети за отговорно отношение към нея в ежедневието ни.

Очакваме ви в събота, 26-ти септември, от 1100 да 1700 часа на пл. „Христо Ботев“ в гр.Враца и в неделя, 27-ми септември, от 1100 да 1700 часа пред театър "Монтана" в гр.Монтана!

Кампанията се организира от ЕКОПАК България, най-голямата в България организация за оползотворяване на опаковки и Тетра Пак, най-големия в света производител на картонени опаковки за течности, с подкрепата на общините Враца и Монтана и натурални сокове Флорина.

Всяко дете, което премине успешно през лабиринта ще получи тетрадка и сокче като награда.

Всички, които не са успели да посетят уникалният ЕКОЛАБИРИН или искат да се борят за допълнителни награди, могат да опитат късмета си в онлайн играта ни "ЕКОЛАБИРИНТ"!

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци