Оползотворяваме с грижа за обществото и природата

Новини

Начало » Новини »Еколабиринт на ЕКОПАК в София

Еколабиринт на ЕКОПАК в София

29.06.2016

„Това е страхотно!“, „Искам пак!“, „Много ми хареса, отговорих на всички въпроси!“ бяха най-честите реакции на децата, преминали през Еколабиринта на ЕКОПАК в съботния и неделния ден в Южния парк в София. Родителите им бяха по-сдържани, но и те не спестиха високите оценки: „Много полезна инициатива.“, „И аз научих нови неща.“, „Трябва всички да пазим природата, благодарим ви, че учите децата.“

Еколабиринт е новаторска образователна концепция, с която и деца, и възрастни се мотивират да участват в процеса на разделно събиране на отпадъците вкъщи. Ползата за обществото е значителна, ако те вместо да отидат на сметището, се върнат обратно в икономиката като суровини.

Не по-малка е ползата и за околната среда – попаднали в природата, някои от тях могат да се разлагат стотици години, тровейки почвата, водите и въздуха. Те са и реална заплаха за съществуването на редица животински и растителни видове.

Именно това е посланието на Еколабиринта  и съпътстващата го изложба от фотоси на застрашени животни и растения (www.ecolabyrinth.eu) – „Помогни на дивите животни да оцелеят в природата – събирай разделно!“

На 25-ти и 26-ти май Еколабиринтът се проведе в рамките на Екоартфест и в него се включиха над 350 деца и много от техните родители, сред които и г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община. София е седмият поред град, в който той гостува.

 


 
0800 1 5253 Безплатен телефон за въпроси и сигнали на граждани за разделно събиране на отпадъци